human edited Web Directory

Featured

Promovare Reduceri

Jun 29, 2013

Motor de creare si promovare reduceri la haine online, reduceri la vacante, reduceri la carti si cupoane reduceri.

Knowledge Database

Mar 31, 2014

Knowledge Database for IT professional and enthusiast. It's 100% free, no registration required. Here you can find topics about server issues,...

Regim de slabire

Nov 27, 2013

Blog cu articole si regimuri de slabit pe care orice femeie trebuie sa-l aiba in vedere atunci cand se gandeste la un regim de slabit sanatos care...

Pizza Regie

Sep 17, 2019

Pizza Regie cu livrare la domiciliu in Regie, Grozavesti, Sema Parc, Lujerul, Basarab, Gara de Nord.

Hacker Advisor

May 12, 2013

Professional services for website security (protectie site), scanner and reports, daily backup service and SmartProtect Firewall.

Latest Blogposts

How Long Does it Take to Get to the Top of the SERPs ?

Nov 10, 2013

If you want to succeed with search marketing, then you’ve got to be at the top of the...
Why You’re Submitting to the Wrong Web Directories ?

Nov 10, 2013

Over the past few years, my stance on web-directory submission services has gone from “I...
Why Your Best Content Should Be Free ?

Nov 10, 2013

I was recently talking with a local lawyer about optimizing his website. He refused to make a...
How many directories should I submit to? Is it worth submitting to PR0 directories?

Nov 10, 2013

There is no such thing as a good number of directories to submit to since there can be no real...
When Google Will update PR?

Jul 29, 2013

If you were to look at Google’s history of how frequently they update PageRank in the past...

View all blogposts

Latest news

Pe parcursul lunii ianuarie si februarie 2015 oferim inscriere gratuita in directorul nostru, numai pentru site-urile romanesti ! Relau.com este un director premium cu aprobare si validare...
Today we have launched our new social media analytics tool , check our site mugiosocial.com for additional info Altough, if you check the post writen by Dan Virgillito on...
PR8   Yahoo Directory  – Price: $299 / Year Expensive but worth buying from the strong effect it has website ranking on Yahoo and Google. This is seen as the second best...

View all news

Advertoriale sponsorizate

Tot ce trebuie să știi despre cafea de specialitate

By Apr 1, 2022 ROOT
PENTRU MULȚI OAMENI, să fii foarte informat în legătură cu ceva precum cafeaua de specialitate este cool.
Tot ce trebuie să știi despre cafea de specialitate

PENTRU MULȚI OAMENI, să fii foarte informat în legătură cu ceva precum cafeaua de specialitate este cool. Poate recompensa cunoasterea și dăruirea, dand acces la o cultură exclusivista; poate evidenția pe altcineva ca fiind asemănător, și la fel de curios ca și tine despre ceva de care îți pasă cu adevărat. Și, cel mai evident, aduce satisfacția pe care o ai atunci cand știi că, cafeaua pe care o bei este cea mai bună – sau cel puțin exact așa cum îți dorești.

Pentru alții, însă, aceasta lume a cafelei de specialitate poate părea de nepătruns. Vrei un filtru, o presă franceză sau un Aeropress? Origine unică sau blend? Guatemala, Brazilia sau Etiopia? Acestea sunt întrebările cu care ne confruntăm adesea în căutarea unei cesti de cafea delicioasă.

Personal, ne-ar placea să fii cât mai informat posibil despre ceea ce mănânci și bei, si aceasta este de obicei o modalitate excelentă de a garanta cea mai bună experiență posibilă. Dar știm că nimeni nu vrea să se piardă într-o lume a terminologiei ezoterice când stai într-o cafenea, așa că am incercat sa oferim cateva informatii importante din lumea cafelei, pentru a o face cat mai transparenta. De la procesul de prăjire, până la efectul pe care clima și locația îl au asupra boabelor de cafea, cum să o prepari sa aibă un gust ca si un profesionist și efectele comerțului etic și ale reducerii deșeurilor, este un articol care iti ofera toate informatiile pentru a bea o cafea mai bună. In principiu, este ceea ce ne străduim cu toții, fanii cafelei, nu-i așa?

Unde se poate cultiva cafeaua?

Cafeaua este cultivată în jurul „Centurii de cafea” dintre Tropicele Rac și Capricorn. Temperatura optimă pentru arabica este de 17-21°C, ploile fiind necesare uneori, dar nu după recoltare, când fermierii încearcă să-și proceseze și să-și usuce recolta. În general, cafeaua de la altitudine mai mare are arome superioare.

Diferitele continente au profiluri tipice de aromă datorită solului, condițiilor de creștere și soiurilor tipice de cafea cultivate. La fel ca vinul, există diferite soiuri de cafea care sunt mai proeminente în diferite regiuni, iar soiurile vor avea un impact asupra aromei. Cu toate acestea, pe lângă origine, există și alți factori semnificativi care influențează aroma finală a cafelei, cum ar fi metoda de procesare, profilul de prăjire, prepararea și prospețimea.

Care este diferența dintre o singură proprietate și o singură origine?

Cafelele de origine unică sunt cultivate într-o țară definită, eventual dintr-un singur district sau fermă. Cafeaua dintr-o singură proprietate reprezintă o adevărată expresie a pamantului-ului (locului), chiar și într-o anumită țară, deoarece unele zone sunt binecuvântate de natură mai mult decât altele. O fermă individuală poate avea, de asemenea, capacitatea de a recolta și procesa anumite microloturi și de a le păstra separate, deoarece produc cafea cu un gust mai bun. Această cafea poate proveni din anumite zone din fermă sau poate fi recoltată la un anumit moment de timp. Un fermier poate primi o primă substanțială pentru microloturi excepționale pentru munca considerabilă necesară producerii acestei cafele.

Care sunt unele dintre problemele care afectează comerțul cu cafea?

Cafeaua este bine cunoscută pentru că este o marfă în plină expansiune. Piața cafelei este în mod inerent instabilă și se caracterizează prin fluctuații mari de preț. Această volatilitate a prețurilor are consecințe semnificative pentru cei care depind de cafea pentru existența lor, ceea ce face dificil pentru cultivatori să-și prezică veniturile pentru sezonul următor și bugetul pentru nevoile gospodăriei și agricole.

Am văzut și impactul schimbărilor climatice asupra capacității de producție a cafelei. Efectele schimbărilor climatice devin din ce în ce mai mult o preocupare mai mare pentru fermierii de cafea. Schimbările vremii creează multe probleme – modificarea sezonului de recoltare, o creștere a dăunătorilor și a bolilor care pot devasta plantele de cafea, lipsa de apă și anotimpurile secetoase mai lungi, pentru a numi câteva. De aceea, este important să lucrăm îndeaproape cu fermierii pentru a-i ajuta să se adapteze și să atenueze schimbările climatice; pentru a-și asigura mijloacele de existență și viitorul producției de cafea.

Cum funcționează sistemul Fairtrade pentru a se asigura că fermierii și producătorii sunt plătiți echitabil?

Fairtrade stabilește un preț minim pentru a garanta că fermierii vor primi un preț echitabil pentru marfa lor. Prețul minim Fairtrade este deosebit de relevant pentru fermierii de cafea, deoarece va fi garantat pentru fermieri pe măsură ce prețul pieței este și mai mic. Acest lucru îi ajută pe fermieri să asigure prețuri stabile și corecte. Există și Premium Fairtrade. Acesta este o suma suplimentară de bani care revine fermierilor, care aleg modul în care vor fi cheltuiți pentru cooperativa și comunitatea lor. Fairtrade Premium a contribuit la finanțarea unei varietăți de proiecte sociale și de mediu, cum ar fi construirea de școli, centre de sănătate și infrastructură și cumpărarea de mașini și instrumente pentru a îmbunătăți etapele de procesare a cafelei.

Despre modul în care procesarea afectează aroma cafelei

Prelucrarea cafelei are unul dintre cele mai mari efecte asupra aromei ceștii finale. Prin procesare, producătorii pot face aceeași cafea, vibrantă, slaba, tare, rotunda sau oricare între ele. Pentru a crea aceste varietati, producătorii folosesc trei tipuri principale de prelucrare; spălate, pulpă naturală și naturală.

Cafeaua spălată este atunci când producătorul ia cireașa de cafea și o rulează printr-un de-pulper pentru a îndepărta pulpa de fructe. Apoi pune cafeaua în apă pentru o perioadă scurtă de timp pentru a permite zahărului rămas pe exteriorul boabei să se descompună și apoi o spală cu apa curată. Cafeaua se îndreaptă spre paturile de uscare sau mașina de uscat. Cafeaua spălată face o ceașcă rotundă, curată, mai subtilă ca aromă și, în general, nu atât de intensă. Această metodă este folosită în întreaga lume, deoarece face o ceașcă atât de accesibilă și plăcută mulțimii.

Cafeaua naturală cu pulpă – cunoscută și sub denumirea de semi-spălată – este destul de asemănătoare cu cea spălată, dar opresc apa pentru a permite zaharurilor din exterior să se descompună în timp pe măsură ce boabele se usucă. Acest lucru creează o ceașcă cu puțin mai multă dulceață a fructelor și puțin mai puțină aciditate.

Procesarea naturală este cea mai veche modalitate de a produce cafea. Odată ce cireșea este culesă, producătorul începe procesul de uscare. Pe măsură ce cireșele se usucă, boabele se separă de fructe pe măsură ce zaharurile se descompun, ceea ce creează o cafea vibrantă în arome de fructe, cu aciditate scăzută și foarte dulce. Alături de cafeaua spălată, aceasta este cea mai populară metodă din lume datorită cât de puțină infrastructură este necesară și aromei unice pe care o poate produce. Nenumărate variații accentuează și manipulează diferite arome.

În termeni simpli, care este procesul de prăjire și de ce este necesar?

Prăjirea înseamnă pur și simplu transformarea boabelor de cafea de la verde la maro. Trebuie să prăjim cafeaua pentru a descompune acizii în zaharuri mai solubile, pe care apoi le putem extrage pentru a face băuturi delicioase. Fiecare prajire poate varia în mărime și timp în funcție de echipamentul utilizat. Prăjirea eliberează aromele unice pe care le deține fiecare cafea, care pot fi reprezentative pentru originea din care provine, tipul de plantă pe care a crescut, geografia, vremea, totul – la fel ca vinul. Apoi, modul în care prăjim cafeaua poate dezvolta aceste arome și poate crea un echilibru între dulceață și aciditate. De exemplu, o prajire mai puternica ar putea transforma o aromă de caise tartă într-una de conserva de caise foarte dulce, aproape siropoasă.

De ce mai multe companii de cafea aleg să-și prăjească propriile boabe?

Prăjirea și aprovizionarea cu cafea verde este o lume complexă și fascinantă, iar pentru mulți oameni din industrie să se apuce de prăjire pare următorul pas logic pentru a afla mai multe și a-și extinde înțelegerea despre cafea. Majoritatea prăjitoriilor de cafea din zilele noastre fac tot ce le stă în putință pentru a împărtăși aceste cunoștințe și experiență clienților lor angro, dar nu există nimic ca să o faci singur.

Care este procesul de degustare a cafelei?

Atunci când degustăm în mod profesionist cafeaua, sau „cupajul”, așa cum se mai numeste, scopul este de a evalua cu atenție calitatea cafelei. Cupajul este unul dintre cele mai importante procese și abilități pentru oricine lucrează cu cafea. În termeni de bază, se înmuie 12 g de cafea măcinată în 220 ml de apă fierbinte timp de 4 minute, se îndepărtează crusta și apoi se degustează cu o lingură când nu este fierbinte (de obicei, după 8 minute). Procedura este standardizată în întreaga lume pentru a se asigura că cafelele sunt tratate cât mai egal posibil.

Care sunt cele mai importante lucruri de care trebuie să țineți cont atunci când gustați cafeaua? Ce arome și calități căutați?

Când gustați cafeaua, este important să rețineți că mirosul face cea mai mare parte a sensibilității (aproximativ 80%). Sorbirea cafelei împinge în mod energic aer cu lichidul în gură și mărește aroma transmisă la nas. Cupajul se face pentru o mare varietate de scopuri și, în fiecare caz, sunteți în căutarea unor arome și calități specifice. O prăjire in producție se face pentru a determina dacă cafeaua și-a atins întregul potențial și, dacă nu, atunci se stabilește ce trebuie ajustat în următoarea prăjire pentru a o îmbunătăți. Principalele arome pe care le cauti sunt: aciditatea, dulceața și echilibrul, alături de verificarea calităților finalului și a complexității prăjirii.

Cum putem să adaptam cupajul acasă?

Este important să fii consecvent cu metodele tale. Folosiți aceeași cantitate de cafea și apă în fiecare ceașcă, căni de aceeași dimensiune și apă minerală sau filtrată la aproximativ 93°C. Când începeți pentru prima dată să faceți cupa, este util să faceți referire la Roata de arome pentru degustare de cafea pentru a vă ajuta să denumiți aromele pe care le percepeți. Încercați să gustați folosind acest parametru de bază și notați fiecare de la 1 la 10.

Corp: vâscozitatea sau grosimea cafelei și cât durează aroma.

Aciditate: luminozitate plăcută (scor mare) sau aciditate neplăcută (scor scăzut).

Dulceață: când este blândă, netedă și se simte plăcut la gust. Cu cât mai dulce, cu atât mai bine.

Echilibru: cât de armonioase sunt aromele.

Cana curata: transparenta in cana.

Cum pot oamenii să aducă experiența de cafea de specialitate în propria lor casă?

Fiți consecvenți cu metoda dvs., faceți mici modificări la dimensiunea de măcinare sau timpul de preparare, documentați modificările și găsiți-vă propriul stil și metode preferate.

Pentru a va aproviziona cu boabe de cafea de specialitate, cafea proaspat prajita va recomandam unitedbeans, magazin de cafea specialitate.

Search articles

starstarstarstarstar Hacker Advisor
May 12, 2013 Security

Professional services for website security (protectie site), scanner and reports, daily backup...

starstarstarstarstar Muzica romaneasca | Albume muzica
May 12, 2013 Music

Top Music Portal, last charts & Artists biographies, playlist make and share with your friends,...

starstarstarstarstar Promovare Reduceri
Jun 29, 2013 Website Promotion

Motor de creare si promovare reduceri la haine online, reduceri la vacante, reduceri la carti si...

starstarstarstarstar Filmulete Haioase
Jun 29, 2013 Humor

Posteaza si Voteaza in Top filmulete Haioase, poze amuzante, gaguri, funny pictures.

starstarstarstarstar Forma Maxima
Jun 29, 2013 Women

Pentru o cura de slabit de succes urmareste ponturile si articolele de pe site, o forma maxima...

Cafea prajita specialitate
Feb 23, 2022 ROOT

Cafea specialitate, cafea boabe proaspat prajita la perfecțiune pentru a vă bucura de gustul de...

Qpage site Builder
Apr 26, 2021 Software

Website builder, Constructor de site-uri rapid si magazine online.

Recordnews
Nov 3, 2020 Mass-media

Aici găsesti cele mai Record și Actualizate Știri din România. Rămâi conectat cu noi pentru a...

Magazin Zilan
Jul 24, 2020 Consumer Electronics

Magazin Zilan online cu produse de marca Zilan. Livram prin curier rapid la nivel national....

Pizza Regie
Sep 17, 2019 Food

Pizza Regie cu livrare la domiciliu in Regie, Grozavesti, Sema Parc, Lujerul, Basarab, Gara de Nord.

A-Athletic & Medical Supply CompanyProducts and Services
Standris Medical Supply IncProducts and Services
HuntFish.infoOutdoors
Science.TVEducational Resources

Promovare Online

About

Our Online PR3+ Web Directory is a Human Edited resource, ensuring that each and every website listed is of a high standard of quality. This search engine friendly web directory is a great tool to drive additional traffic to your website and to build high quality back links to your site.

What we do

We help you to gain better rankings on Google.The process of listing in directories alone won't send your business sky rocketing towards success. However, if done correctly it will definitely expand your brand and help you to build high quality links.

Contact Us

Contact us for custom request and advertising request for offer !

  • email us webmaster@relau.com
  • affordable PR3 Directory
  • © 2011-2013 www.relau.com

Top