human edited Web Directory

Featured

Pizza Regie

Sep 17, 2019

Pizza Regie cu livrare la domiciliu in Regie, Grozavesti, Sema Parc, Lujerul, Basarab, Gara de Nord.

Forma Maxima

Nov 27, 2013

Blog despre ultimele tendinte si noutati cu privire la cure de slabire, Beauty, Cosmetica, Coafura si alte subiecte de interes feminin.

Qpage site Builder

Apr 26, 2021

Website builder, Constructor de site-uri rapid si magazine online.

Magazin Minecraft

Sep 16, 2016

Magazin cu articole originale Minecraft, Pokemon, Minions, Star Wars si Kendama. Va oferim cea mai mare gama de articole licentiate pentru copii.

Freelancer Romania

May 21, 2013

Comunitatea Freelancer din Romania. Cauta Freelance Jobs si liciteaza pentru mii de proiecte! Posteaza proiecte gratuit pe cea mai mare platforma...

Latest Blogposts

How Long Does it Take to Get to the Top of the SERPs ?

Nov 10, 2013

If you want to succeed with search marketing, then you’ve got to be at the top of the...
Why You’re Submitting to the Wrong Web Directories ?

Nov 10, 2013

Over the past few years, my stance on web-directory submission services has gone from “I...
Why Your Best Content Should Be Free ?

Nov 10, 2013

I was recently talking with a local lawyer about optimizing his website. He refused to make a...
How many directories should I submit to? Is it worth submitting to PR0 directories?

Nov 10, 2013

There is no such thing as a good number of directories to submit to since there can be no real...
When Google Will update PR?

Jul 29, 2013

If you were to look at Google’s history of how frequently they update PageRank in the past...

View all blogposts

Latest news

Pe parcursul lunii ianuarie si februarie 2015 oferim inscriere gratuita in directorul nostru, numai pentru site-urile romanesti ! Relau.com este un director premium cu aprobare si validare...
Today we have launched our new social media analytics tool , check our site mugiosocial.com for additional info Altough, if you check the post writen by Dan Virgillito on...
PR8   Yahoo Directory  – Price: $299 / Year Expensive but worth buying from the strong effect it has website ranking on Yahoo and Google. This is seen as the second best...

View all news

Advertoriale sponsorizate

Directiva Whistleblower – Lege Avertizori De Integritate

By doreloprisan Oct 6, 2023 ROOT
Directiva privind avertizorii de integritate este o directivă europeană care urmărește să protejeze pe cei care semnalează încălcări ale legii și a normelor de integritate în cadrul organizațiilor. Această directivă a fost adoptată în contextul creșterii importanței transparenței și a luptei împotriva corupției în societatea contemporană.
Directiva Whistleblower – Lege Avertizori De Integritate

directiva privind avertizorii de integritate

Introducere

Direcția privind avertizorii de integritate este o directivă europeană care urmărește să protejeze pe cei care semnalează încălcări ale legii și a normelor de integritate în cadrul organizațiilor. Această directivă a fost adoptată în contextul creșterii importanței transparenței și a luptei împotriva corupției în societatea contemporană.

Contextul directivei privind avertizorii de integritate

Avertizorii de integritate, cunoscuți și sub denumirea de "whistleblowers", joacă un rol esențial în combaterea corupției și protejarea interesului public. Directivele privind avertizorii de integritate au fost introduse ca răspuns la necesitatea de a oferi protecție și recunoaștere acestor persoane, care aduc la lumină încălcări ale legii și practici necinstite.

Importanța protejării avertizorilor de integritate

Protejarea avertizorilor de integritate este crucială pentru susținerea unui mediu de afaceri și politic curat și transparent. Acești avertizori pot aduce la cunoștința autorităților sau publicului practici ilegale, fraudă sau abuzuri. Prin asigurarea protecției lor, se creează o cultură de responsabilitate și un climat favorabil pentru o bună guvernare și etică în cadrul organizațiilor.

In România, Directiva privind avertizorii de integritate este un instrument important pentru protejarea persoanelor care aduc la lumină nereguli și corupție în diverse sectoare ale societății. Aceasta defineste avertizorii de integritate ca fiind persoanele care, în mod obiectiv și de bună-credință, semnalează autorităților sau publicului informații privind încălcări ale legii, acte de corupție sau alte abateri grave.

Categorii de informații protejate

Avertizorii de integritate pot furniza informații privind încălcări ale legii, incluzând corupția, spălarea de bani, frauda fiscală, abuzul de putere sau altele. Aceste informații sunt protejate și avertizorii nu pot fi sancționați pentru divulgarea lor, cu condiția ca acestea să fie făcute în mod responsabil și în interesul public.

Rolul avertizorilor de integritate în societate

Avertizorii de integritate joacă un rol crucial în combaterea corupției și în promovarea transparenței în instituțiile publice și private. Prin curajul lor de a dezvălui informații sensibile, acești avertizori pot contribui la dezvăluirea neregulilor și erorilor, punând în mișcare schimbări benefice pentru societate. Ei au nevoie de protecție legală și suport pentru a-și face vocea auzită fără frică de represalii.

Obligațiile angajatorilor conform directivei

Directiva privind avertizorii de integritate impune angajatorilor anumite obligații pentru a asigura protecția și susținerea avertizorilor de integritate, cei care raportează încălcări ale legii sau nereguli în cadrul organizației lor. Acesta este un pas important în promovarea transparenței și eticii în afaceri.

Crearea unui mecanism intern de raportare

Conform directivei, angajatorii trebuie să creeze un mecanism intern de raportare, care să permită avertizorilor de integritate să prezinte în mod confidențial și sigur informații referitoare la încălcări și nereguli. Acest mecanism ar trebui să ofere protecție împotriva sancțiunilor și represaliilor pentru avertizori și să faciliteze investigațiile adecvate.

Protecția avertizorilor de integritate împotriva represaliilor

Directivea privind avertizorii de integritate cere angajatorilor să asigure protecția avertizorilor de integritate împotriva oricăror formă de represalii. Acest lucru include protejarea confidențialității avertizorului, interzicerea sancțiunilor sau măsurilor negative împotriva acestuia și furnizarea de asistență juridică și suport adecvat.

Este important ca angajatorii să conștientizeze și să respecte aceste obligații conform directivei pentru a crea un mediu sigur și etic, care să încurajeze avertizorii să se manifeste și să contribuie la combaterea corupției și a altor încălcări ale legii în cadrul organizației.

Pregătirea și formarea avertizorilor de integritate

Un aspect esențial al unei organizații transparente și responsabile este dezvoltarea și pregătirea adecvată a avertizorilor de integritate. Acești avertizori joacă un rol crucial în raportarea abuzurilor și neregulilor în cadrul unei organizații.

Informarea privind drepturile și obligațiile

Pentru a asigura o bună pregătire și formare a avertizorilor de integritate, organizațiile trebuie să ofere informații clare și complete cu privire la drepturile și obligațiile acestora. Avertizorii ar trebui să fie conștienți de faptul că au dreptul la confidențialitate și protecție împotriva represaliilor, conform Directivei privind avertizorii de integritate.

Instruirea în materie de raportare și confidențialitate

De asemenea, este esențial să se ofere avertizorilor instruire adecvată în materie de raportare a abuzurilor și neregulilor, precum și în ceea ce privește menținerea confidențialității informațiilor furnizate. Organizațiile ar trebui să le ofere avertizorilor căi sigure de comunicare, astfel încât aceștia să poată raporta în mod eficient orice încălcare a integrității.

Asigurarea unei formări adecvate a avertizorilor de integritate este esențială pentru promovarea unui mediu de lucru etic și pentru combaterea corupției în cadrul organizațiilor. Fără o pregătire și formare adecvată, avertizorii nu ar putea juca rolul lor esențial în asigurarea transparenței și responsabilității în organizație.

Procedura de raportare și investigație în contextul directivei privind avertizorii de integritate este un aspect crucial pentru orice organizație.

Canale de raportare a încălcărilor

Este esențial ca organizațiile să ofere canale sigure și confidențiale de raportare a încălcărilor. Aceste canale pot include linii telefonice dedicate sau platforme online securizate. Avertizorii de integritate trebuie să aibă încredere că informațiile lor vor fi ținute confidențiale și tratate cu seriozitate.

Etapele procesului de investigație

Odată ce o încălcare este raportată, organizația trebuie să demareze o investigație cuprinzătoare și imparțială. Procesul de investigație poate include intervievarea martorilor, colectarea de dovezi și analiza acestora. Este esențial ca organizația să se asigure că toate informațiile sunt tratate cu confidențialitate și că toți cei implicați sunt respectați și protejați.

Directiva privind avertizorii de integritate are ca scop promovarea unui mediu sigur și etic în organizații, iar procedurile de raportare și investigație joacă un rol crucial în atingerea acestui obiectiv.

Search articles

starstarstarstarstar Hacker Advisor
May 12, 2013 Security

Professional services for website security (protectie site), scanner and reports, daily backup...

starstarstarstarstar Muzica romaneasca | Albume muzica
May 12, 2013 Music

Top Music Portal, last charts & Artists biographies, playlist make and share with your friends,...

starstarstarstarstar Promovare Reduceri
Jun 29, 2013 Website Promotion

Motor de creare si promovare reduceri la haine online, reduceri la vacante, reduceri la carti si...

starstarstarstarstar Filmulete Haioase
Jun 29, 2013 Humor

Posteaza si Voteaza in Top filmulete Haioase, poze amuzante, gaguri, funny pictures.

starstarstarstarstar Forma Maxima
Jun 29, 2013 Women

Pentru o cura de slabit de succes urmareste ponturile si articolele de pe site, o forma maxima...

Canal raportare avertizori de integritate
Oct 6, 2023 ROOT

Software Canal de raportare pentru avertizori de integritate conform lege whistleblower,...

Cafea prajita specialitate
Feb 23, 2022 ROOT

Cafea specialitate, cafea boabe proaspat prajita la perfecțiune pentru a vă bucura de gustul de...

Qpage site Builder
Apr 26, 2021 Software

Website builder, Constructor de site-uri rapid si magazine online.

Recordnews
Nov 3, 2020 Mass-media

Aici găsesti cele mai Record și Actualizate Știri din România. Rămâi conectat cu noi pentru a...

Magazin Zilan
Jul 24, 2020 Consumer Electronics

Magazin Zilan online cu produse de marca Zilan. Livram prin curier rapid la nivel national....

Promovare Online

About

Our Online PR3+ Web Directory is a Human Edited resource, ensuring that each and every website listed is of a high standard of quality. This search engine friendly web directory is a great tool to drive additional traffic to your website and to build high quality back links to your site.

What we do

We help you to gain better rankings on Google.The process of listing in directories alone won't send your business sky rocketing towards success. However, if done correctly it will definitely expand your brand and help you to build high quality links.

Contact Us

Contact us for custom request and advertising request for offer !

  • email us webmaster@relau.com
  • affordable PR3 Directory
  • © 2011-2013 www.relau.com

Top